Változik a 1881/2006/EK rendelet, amely az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagok felső határértékeinek meghatározásáról szól. A rendeletet a május 20-án megjelent 2020/685/EK rendelet módosítja, amely a perkloráttal egészíti ki azt.
A 2020/685/EK rendelettel bevezetésre kerülő határértékek:
| Élelmiszerek | Felső perklorát határérték (mg/kg) | 
| Zöldségek és gyümölcsök, | 0,05 | 
| a tökfélék és a kelfélék | 0,10 | 
| a leveszöldségek és fűszernövények | 0,50 | 
| Szárított tea, vagy gyógynövény és gyümölcsforrázatok | 0,75 | 
| Anyatejet helyettesítő tápszerek, táplálék kiegészítők, csecsemő gyógyászati termékek | 0,01 | 
| Bébiételek | 0,02 | 
| Feldolgozott, gabonaalapú élelmiszerek | 0,01 | 
  
A rendelet 2020. július elsejével lép hatályba, de e dátum előtt jogszerűen forgalomba hozott élelmiszerek esetében a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idő lejártáig forgalomba maradhatnak.
Tóth Dénes / NAK
















