Élelmiszer-feldolgozás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tavalyi évben megrendezett, nagy érdeklődést kiváltott franciaországi sajtkészítési tanulmányútjának sikerére tekintettel az idei évben ismét meghirdeti a programot, ezúttal új helyszínen a kecskesajtkészítésre fókuszálva.

Az elsősorban mikro- és kisüzemi tejipari vállalkozások és kézműves sajtkészítő kamarai tag vállalkozások számára meghirdetett programon a résztvevők ötnapos képzésen nyerhetnek betekintést a francia kecskesajtok gyártásának előkészítő, gyártási és érlelési folyamatainak technológiájába.

A NAK célja, hogy tagjai versenyképességét és sikerességét elősegítse, kiemelten támogatva az élelmiszeripari szereplők képességeinek és szakmai ismereteinek bővítését. Az elmúlt évek során megvalósított tejágazati programjaink tapasztalatai alapján világosan látszik, hogy a mikro- és kisüzemi, valamint kézműves kategóriába sorolható, sajtkészítésre szakosodott vállalkozások körében nagy az érdeklődés az olyan sajtgyártási technológiák és termékek iránt, amelyek a hazai oktatási rendszerben kevésbé vagy egyáltalán nem sajátíthatók el. Korábbi programjainknak és külföldön tartott workshopjainknak köszönhetően az elmúlt években egyre többen értek el hazai, nemzetközi, sőt világversenyeken kiváló eredményeket. Ezért is döntöttünk a gyakorlatorientált programok folytatása mellett, amelyek rövid idő alatt, közvetlenül a mindennapi gyártási folyamatokba átültethető, piacképes tudás megszerzését teszik lehetővé. Célunk, hogy tagjaink minél több, kiemelkedő minőségű terméket állítsanak elő és azokat sikeresen juttassák el a megfelelő piacokra. Ez a törekvésünk napjainkban különösen aktuális, amikor egyre nagyobb a kereslet a helyi, tájegységhez köthető termékek iránti, főként a hazai turizmus, a vendéglátóipar, az éttermek, a panziók és az üdülési ágazat szereplői részéről.

A program központi témája a különböző, kecskesajtok (friss, lágy, félkemény) gyártásának elméleti és gyakorlati alapjainak elsajátítása, valamint a gyakoribb gyártástechnológiai hibák azonosítása és kiküszöbölésének lehetőségei.

Az oktatás 2025. október 6-án, hétfőn 1 órakor kezdődik és 2025. október 11-én, péntek délben ér véget. A program helyszíne a Nyugat-Franciaországban található Surgeres városa, a képzési intézmény az ENILEA-ENSMIC élelmiszeripari kampusza (Ecole Nationale d’Industrie Laitière et des Biotechnologies). A program során a központ tantermeiben és tanüzemében négy és fél nap alatt összesen 28 órányi elméleti és gyakorlati ismeretátadásra kerül sor. A tanulmányút része továbbá egy termelői sajtműhely megtekintése is.

A program nyelve angol, ezért a jelentkezésnél a nyelvtudás előnyt jelent. A szakmai program oktatási költségeit a Kamara állja, az egyéb költségek (utazás, szállás, étkezés, biztosítás) a résztvevőt terheli. Az utazásra repülővel és vasúton van elsősorban lehetőség. Az utazás és a szállás szervezésében a kamra csupán tájékoztató jellegű segítséget nyújt; a lehetőségeket és a javasolt opciókat a mellékelt tájékoztató tartalmazza. Az 5 képzési napon (hétfőtől péntekig) az ebédet a képzési központ étkezdéjében lehet igénybe venni 5,5 EUR/fő/étkezés áron a résztvevők saját költségére.

A szakmai programot elsősorban sajtkészítő mikro- és kisüzemi tejipari vállalkozások szakemberei számára szervezzük. A programra való jelentkezés a kitöltött jelentkezési lap Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre való visszaküldéséhez kötött!

A tanulmányúton való részvételt 8 fő számára tudjuk biztosítani. A jelentkezés önmagában nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A jelentkezéseket első körben augusztus 30-ig várjuk, ezt követően a szervezők minden érdeklődővel felveszik a kapcsolatot.

Kérdés esetén a program kamarai szervezőitől kérhető további felvilágosítás.  

 

NAK/Turóczi Fanni (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
  • Egyéb NAK megkeresésNAK együttes védjegy használata, Jogsegélyszolgálat, Közérdekű adat megismerési iránti igény, Közhiteles adatbázisban való adatjavítás kérés, Védjegy bejelentés, Egyéb (Egyéb típusú ügy(menet) indítása előtt kérjük, győzödjön meg róla, hogy fenti választható űrlap kategóriák között, nincs-e megfelelő, mert konkrét ügytípus választással az ügyintézési idő jelentősen csökkenthető!)
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám